Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

„DOP 4“ (500 ml)

Prekės kodas: GADO4500
18,00 €
Pristatymo terminas: 1 - 10 dienos

Aprašymas

„Frantoio Montecchia“ extra virgin šalto spaudimo alyvuogių aliejus „DOP 4“ iš Italijos. Aliejus išspaustas tik iš šio regiono alyvuogių veislių, todėl išskirtas ES saugomos kilmės vietos ženklu. Itin griežtus kokybės parametrus tikrina speciali konsorciumo tarnyba. Spaudžiamas iš Abruco regiono alyvuogių veislių. Alyvmedžių giraitės plotas – 4 hektarai.

Elegantiškas šviežios žolės, bazilikų, mėtų aromatas. Vidutinio intensyvumo skonis, harmoninga pikantiškumo ir gaivaus kartumo lygsvara. Tinka gardinti daržovių sriubas, raudonos mėsos patiekalus.

Rūgštingumas: 0.15% (maks. leistinas 0.5%).

Peroksidų kiekies: 6.6 meq/kg (maks. leistinas 12 meq/kg).

Polifenolių koncentracija: 412 mg/kg (ES rekomenduojama 250 mg/kg).

Šiame alyvuogių aliejuje esantys polifenoliai padeda apsaugoti kraujo lipidus nuo oksidacinio streso! Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 20 g alyvuogių aliejaus. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

„DOP 4“ aliejaus gamybą kontroliuoja Teramo prekybos ir pramonės rūmai. Jie nustatė gerokai griežtesnius (lyginant su ES) kokybės standartus visiems, kurie nori spausti šį patikrintos kilmės vietos produktą. Ką ir rodo analizės duomenys bei specialus žalias kontrolės lipdukas ant butelio.

„DOP“ standartai pačiam aliejui (ne jo auginimo ir gaminimo būdui) yra aukštesni nei ekologiškumo ir kiti. Todėl skiriasi reikalaujamos ribos polifenolių, peroksidų ir rūgštingumo. Pavyzdžiui, reikalavimų skirtumai: didžiausias leistinas rūgštingumas extra virgin alyvuogių aliejui, kaip žinote, yra 0.8%, o „DOP“ reikalauja, kad neviršytų​ 0.5%.

„Frantoio Montecchia“ extra virgin alyvuogių aliejus rekomenduoja knygos apie alyvuogių aliejų autorius Paulius Jurkevičius. Daugiau apie alyvuogių aliejus skaitykite čia: Svarbūs klausimai – ūkiški atsakymai. Apie tikrą alyvuogių aliejų.

Italijoje pagamintas produktas.