Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

„Zero“ (0,500 l)

Prekės kodas: GAZE0500
20,00 €

Aprašymas

NOVELLO JAU ATKELIAVO! IL NOVELLO È ARRIVATO!

2022 metų derliaus „Frantoio Montecchia“ ūkio alyvuogių aliejus „Zero“ - jau Lietuvoje!

„Zero“ – itališkai yra nulis, starto linija, pirmasis naujojo derliaus „novello“ tipo aliejus. Jis išspaustas spalio mėnesio pabaigoje iš trijų Abruco regiono veislių alyvuogių - Frantoio, Dritta, Picholine. 

Rūgštingumas - 0,15 %, peroksidai 5 – 6, polifenolių koncentracija siekia apie 300 mg/kg.

Butelis: skaidraus stiklo, jame ryškėja intensyvi tik ką išspausto aliejaus spalva.

Spalva: tamsiai žalia-perlamutrinė, su aukso atspalviais.

Filtravimas: dalinis, išvalant tik stambiausias nuosėdas.

Aromatas: intensyvus, vaisiškas, šviežių alyvuogių, žolės, artišokų, žaliųjų prieskonių.

Skonis: vidutinio intensyvumo, malonus kartumo (polifenoliai!) ir pikantiškumo (polifenoliai!) balansas. Ilgas poskonis.

Derinimas su patiekalais: salotos, grybai, tirštos sriubos, mėsos kepsniai ant grotelių, troškiniai, pastos ir ryžių patiekalai, grilintos daržovės.

Derliaus nuėmimas ir būdas: mechaninis – automatizuotas, spalio vidurys.

Derlius: negausus ir itin kokybiškas.

Maistinė vertė: 100 ml energetinė vertė: 824kcal / 3446 KJ, riebalai 91,6 g iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių: 13 g, angliavandeniai 0 g iš kurių cukrų 0 g, baltymai 0 g, druska 0 g.

Laikymo sąlygos: laikyti vėsioje ir sausoje vietoje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Galiojimo laikas: geriausias iki 2024/04/20

„Frantoio Montecchia“ extra virgin alyvuogių aliejus rekomenduoja knygos apie alyvuogių aliejų autorius Paulius Jurkevičius. Daugiau apie alyvuogių aliejus skaitykite čia: Svarbūs klausimai – ūkiški atsakymai. Apie tikrą alyvuogių aliejų.

Italijoje pagamintas produktas.