NOVELLO JAU ATKELIAVO! IL NOVELLO È ARRIVATO!
Koks jis – 2020 metų derliaus „Frantoio Montecchia“ ūkio alyvuogių aliejus „Zero“?
„Zero“ – itališkai yra nulis, starto linija, pirmasis naujojo derliaus „novello“ tipo aliejus. Jis išspaustas pirmąją spalio savaitę iš keturių Abruco regiono veislių alyvuogių - Ascolana, Leccino, Maurino, Dritta. „Zero“ technologinis gamybos procesas – toks pats, kaip ir įprastinio aliejaus, tačiau ūkio požiūris į paskutinį gamybos etapą – filtravimą yra išskirtinis: „Frantoio Montecchia“ beveik nefiltruoja aliejaus, todėl jis nėra skaidrus, tačiau žavi įspūdingu žalsvo perlamutro atspalviu.
Rūgštingumas - 0,2 %, peroksidai 5 – 6, polifenolių koncentracija siekia apie 300 mg/kg.
Butelis: skaidraus stiklo, jame ryškėja intensyvi tik ką išspausto aliejaus spalva.
Spalva: žalsva, perlamutrinė, su aukso atspalviais.
Filtravimas: pirminis, lengvas, išvalant stambiausias nuosėdas.
Aromatas: intensyvus, vaisiškas, šviežių alyvuogių, žolės, artišokų.
Skonis: vidutinio intensyvumo, malonus kartumo (polifenoliai!) ir pikantiškumo (polifenoliai!) balansas. Ilgas poskonis.
Derinimas su patiekalais: salotos, grybai, tirštos sriubos, mėsos kepsniai ant grotelių, troškiniai, pasta.
Derliaus nuėmimas ir būdas: spalio pirmoji pusė, mechaninis – automatizuotas
Derlius: Itin gausus ir kokybiškas.
„Frantoio Montecchia“ extra virgin alyvuogių aliejus rekomenduoja knygos apie alyvuogių aliejų autorius Paulius Jurkevičius. Daugiau apie alyvuogių aliejus skaitykite čia: Svarbūs klausimai – ūkiški atsakymai. Apie tikrą alyvuogių aliejų.
Italijoje pagamintas produktas.