Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

“Zero” (500 ml)

Prekės kodas: GAZE0500
20,00 €

Aprašymas

NOVELLO JAU ATKELIAVO! IL NOVELLO È ARRIVATO!

Koks jis – 2020 metų derliaus „Frantoio Montecchia“ ūkio alyvuogių aliejus „Zero“?

„Zero“ – itališkai yra nulis, starto linija, pirmasis naujojo derliaus „novello“ tipo aliejus. Jis išspaustas pirmąją spalio savaitę iš keturių Abruco regiono veislių alyvuogių - Ascolana, Leccino, Maurino, Dritta. „Zero“ technologinis gamybos procesas – toks pats, kaip ir įprastinio aliejaus, tačiau ūkio požiūris į paskutinį gamybos etapą – filtravimą yra išskirtinis: „Frantoio Montecchia“ beveik nefiltruoja aliejaus, todėl jis nėra skaidrus, tačiau žavi įspūdingu žalsvo perlamutro atspalviu.

Rūgštingumas - 0,2 %, peroksidai 5 – 6, polifenolių koncentracija siekia apie 300 mg/kg.

Butelis: skaidraus stiklo, jame ryškėja intensyvi tik ką išspausto aliejaus spalva.

Spalva: žalsva, perlamutrinė, su aukso atspalviais.

Filtravimas: pirminis, lengvas, išvalant stambiausias nuosėdas.

Aromatas: intensyvus, vaisiškas, šviežių alyvuogių, žolės, artišokų.

Skonis: vidutinio intensyvumo, malonus kartumo (polifenoliai!) ir pikantiškumo (polifenoliai!) balansas. Ilgas poskonis.

Derinimas su patiekalais: salotos, grybai, tirštos sriubos, mėsos kepsniai ant grotelių, troškiniai, pasta.

Derliaus nuėmimas ir būdas: spalio pirmoji pusė, mechaninis – automatizuotas

Derlius: Itin gausus ir kokybiškas.

„Frantoio Montecchia“ extra virgin alyvuogių aliejus rekomenduoja knygos apie alyvuogių aliejų autorius Paulius Jurkevičius. Daugiau apie alyvuogių aliejus skaitykite čia: Svarbūs klausimai – ūkiški atsakymai. Apie tikrą alyvuogių aliejų.

Italijoje pagamintas produktas.