20,00 €
Pirkti
Pristatymo terminas:
1 -
10 dienos
Antioksidantų–polifenolių čempionas "Tortiglione 3"
Specializuotame ūkyje „Frantoio Montecchia“ extra virgin šalto spaudimo alyvuogių aliejus „Tortiglione 3“ (Italija, Abruco regionas). Išspaustas 2020 metų spalio viduryje, iš iki galo nesunokusių Tortiglione veislės alyvuogių. Vaisiai labai maži, tad aliejaus išspaudžiamas minimalus kiekis. Šios veislės derlius labai priklauso nuo metinės klimato raidos, todėl pasitaiko nepalankių metų, kai aliejus iš šios veislės alyvuogių apskritai nespaudžiamas. Polifenolių kiekis šiose alyvuogėse ir aliejuje yra didžiausias. Alyvmedžių giraitės plotas – tik 3 hektarai.
Bendras aromato – skonio intensyvumas: intensyvus.
Aromatas: artišokai, pomidorų šakelės, migdolai, petražolės.
Skonis: intensyvus pikantiškumas, akcentuotas gaivus kartumas.
Tinka: prie ant griliaus keptų mėsos patiekalų, pastos patiekalų su mėsiškais padažais, tirštų sriubų.
Rūgštingumas: 0,28 % (max < 0,8 %)
Peroksidai: 6,6 (max < 20)
Polifenoliai: 556 mg/kg (rekomenduojama 250 mg/kg) Šiame alyvuogių aliejuje esantys polifenoliai padeda apsaugoti kraujo lipidus nuo oksidacinio streso! Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 20 g alyvuogių aliejaus.
Italijoje – Abruco regione pagamintas produktas tik iš ūkyje auginamų alyvmedžių derliaus.
„Frantoio Montecchia“ extra virgin alyvuogių aliejus rekomenduoja knygos apie alyvuogių aliejų autorius Paulius Jurkevičius. Daugiau apie alyvuogių aliejus skaitykite čia: Svarbūs klausimai – ūkiški atsakymai . Apie tikrą alyvuogių aliejų.
Italijoje pagamintas produktas.
Pirkti