Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

„DOP 4“ (500 ml)

Prekės kodas: GADO4500
20,00 €
Pristatymo terminas: 1 - 10 dienos

Aprašymas

Specializuotame ūkyje „Frantoio Montecchia“ extra virgin šalto spaudimo alyvuogių aliejus „DOP 4“ (Italija, Abruco regionas). Išspaustas 2020 metų spalio viduryje, iš iki galo nesunokusių Leccino, Frantoio, Dritta veislės alyvuogių. Teramo miesto prekybos rūmų kontrolės sertifikatas. Europos Sąjungos saugomos kilmės nuoroda.

Bendras aromato – skonio intensyvumas: vidutinio intensyvumo.

Aromatas: šviežia žolė, artišokai, migdolai, prieskoniai.

Skonis: vidutiniškas pikantiškumas, nestipriai juntamas kartumo, ilgas poskonis.

Tinka: prie keptų ir troškintų daržovių, ant griliaus keptų mėsos patiekalų, pastos patiekalų su mėsiškais
padažais, grybų, tirštų sriubų, minkštųjų sūrių.

Rūgštingumas: 0,21 % (max < 0,8 %)

Peroksidai: 7 (max <20)

Polifenoliai: 318 mg/kg (rekomenduojama 250 mg/kg)

Italijoje – Abruco regione pagamintas produktas tik iš ūkyje auginamų alyvmedžių derliaus.

Šiame alyvuogių aliejuje esantys polifenoliai padeda apsaugoti kraujo lipidus nuo oksidacinio streso! Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 20 g alyvuogių aliejaus. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

„DOP 4“ aliejaus gamybą kontroliuoja Teramo prekybos ir pramonės rūmai. Jie nustatė gerokai griežtesnius (lyginant su ES) kokybės standartus visiems, kurie nori spausti šį patikrintos kilmės vietos produktą. Ką ir rodo analizės duomenys bei specialus žalias kontrolės lipdukas ant butelio.

„DOP“ standartai pačiam aliejui (ne jo auginimo ir gaminimo būdui) yra aukštesni nei ekologiškumo ir kiti. Todėl skiriasi reikalaujamos ribos polifenolių, peroksidų ir rūgštingumo. Pavyzdžiui, reikalavimų skirtumai: didžiausias leistinas rūgštingumas extra virgin alyvuogių aliejui, kaip žinote, yra 0.8%, o „DOP“ reikalauja, kad neviršytų​ 0.5%.

„Frantoio Montecchia“ extra virgin alyvuogių aliejus rekomenduoja knygos apie alyvuogių aliejų autorius Paulius Jurkevičius. Daugiau apie alyvuogių aliejus skaitykite čia: Svarbūs klausimai – ūkiški atsakymai. Apie tikrą alyvuogių aliejų.

Italijoje pagamintas produktas.