Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

„Zero“ (0,500 l)

Prekės kodas: GAZE0500
22,00 €

Aprašymas

NOVELLO JAU ATKELIAVO! IL NOVELLO È ARRIVATO! 

2023 metų derliaus ūkio „Frantoio Montecchia“ (Italija, Abruco regionas) ypač tyras alyvuogių aliejus „Zero“ - jau Lietuvoje!

„Zero“ – itališkai yra nulis, starto linija, pirmasis naujojo derliaus „olio nuovo“ tipo aliejus. Jis išspaustas prieš dvi savaites visiškai iš trijų Abruco regiono veislių alyvuogių - Leccino, Moraiolo, Frantoio.

Rūgštingumas: 0,27 % (max leistinas < 0,8 %), peroksidai 7 (max leistinas < 20), polifenolių koncentracija siekia apie 300 mg/kg.

Butelis: "Willy" dizaino, skaidraus stiklo, jame ryškėja intensyvi tik ką išspausto aliejaus spalva.

Kamštis: specialus, sandarus, "stop falsifikatams" tipo.

Spalva: tamsiai žalia-perlamutrinė, su aukso atspalviais.

Filtravimas: dalinis, išvalant tik stambiausias nuosėdas.

Aromatas: intensyvus, žolės, šviežių alyvuogių, obuolių, artišokų, žaliųjų prieskonių.

Skonis: vidutinio intensyvumo, malonaus kartumo (polifenoliai!) ir pikantiškumo (polifenoliai!) balansas. Ilgas poskonis.

Derinimas su patiekalais: salotos, grybai, tirštos sriubos, mėsos kepsniai ant grotelių, troškiniai, pastos ir ryžių patiekalai, grilintos daržovės.

Derliaus nuėmimas ir būdas: mechaninis – automatizuotas, spalio vidurys.

Derlius: ribotas, bet itin kokybiškas.

Maistinė vertė: 100 ml energetinė vertė: 824kcal / 3446 KJ, riebalai 91,6 g iš kurių: sočiųjų riebalų rūgščių: 13 g, angliavandeniai 0 g iš kurių cukrų 0 g, baltymai 0 g, druska 0 g.

Laikymo sąlygos: laikyti vėsioje ir sausoje vietoje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Galiojimo laikas: geriausias iki 2025/06/04

„Frantoio Montecchia“ extra virgin alyvuogių aliejus rekomenduoja knygos apie alyvuogių aliejų autorius Paulius Jurkevičius. Daugiau apie alyvuogių aliejus skaitykite čia: Svarbūs klausimai – ūkiški atsakymai. Apie tikrą alyvuogių aliejų.

Italijoje pagamintas produktas.