Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Paspaudę mygtuką „Sutinku“ arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su privatumo politika.

Taisyklės Suprantu

“Zero” (500 ml)

Prekės kodas: GAZE0500
18,00 €

Aprašymas

NOVELLO JAU ATKELIAVO! NOVELLO È ARRIVATO!

Pirmoji naujo, 2019 metų derliaus alyvuogių aliejaus partija jau pasiekė OLEOTECĄ.  Ištikimiems mūsų klientams ir bičiuliams papasakosime, kas yra „novello“ tipo alyvuogių aliejus, ko šįmet galime tikėtis iš „Frantoio Montecchia“ įmonės

„Novello“ arba naujas alyvuogių aliejus spaudžiamas iš pačių pirmųjų sunokusių šio derliaus alyvuogių.  Jis gaminamas tokiu pačiu būdu kaip ir įprastinis aliejus, tačiau gamintojų požiūris į paskutinį gamybos etapą – filtravimą skiriasi.  Kai kurie ūkininkai visiškai nefiltruoja „novello“ aliejaus, todėl jam nebūdingas skaidrumas. 

Daugelis gamintojų stengiasi kuo greičiau pateikti pirmąjį sezono aliejų vartotojui, todėl ne tik jo nefiltruoja, bet ir nelaukia kol nusės dekanatavimo metu nepasišalinusios nuosėdos.  Tokį aliejų būtina suvartoti greitai – per tris – keturis mėnesius, nes išlieka nepageidaujamos fermentacijos rizika.

Kreipėmės į p. Gennaro Montecchia su prašymu apibūdinti „Frantoio Montecchia Zero“ (Zero reiškia „nulinis“  arba pats pirmasis sezono kolekcijos aliejus).

„Mūsų alyvuogių aliejus „Zero“ šįmet pagamintas iš pačių ankstyviausių alyvuogių veislių: „leccino“ ir „rosciola“.  Ragaudami netruksite pastebėti, kad nors alyvuogės ir labai anksti nuskintos, tačiau aliejus šįsyk – maloniai švelnus.  Jo rūgštingumas -  0,2 %, peroksidai 5 – 6, polifenolių koncentracija siekia apie 300 mg/kg.

Pristatome OLIO NOVELLO 2019 „ZERO“:

Butelis: skaidraus stiklo, jame ryškėja intensyvi tik ką išspausto aliejaus spalva

Spalva:  žalsva, perlamutrinė, su aukso atspalviais.

Filtravimas: pirminis, lengvas, išvalant stambiausias nuosėdas

Aromatas: saikingai intensyvus, vaisiškas, šviežių alyvuogių ir žolės

Skonis: vidutinio intensyvumo, puikus lengvo kartumo (polifenoliai!) ir pikantiškumo (polifenoliai!) balansas.

Iš kokių alyvuogių išspaustas: Leccino, rosciola

Derinimas su patiekalais: salotos, grybai, tirštos sriubos, mėsos kepsniai ant grotelių, troškiniai, pasta.

Derliaus nuėmimas ir būdas: spalio pirmoji pusė, mechaninis – automatizuotas

Derlius: Pakankamai gausus ir kokybiškas.

„Frantoio Montecchia“ extra virgin alyvuogių aliejus rekomenduoja knygos apie alyvuogių aliejų autorius Paulius Jurkevičius. Daugiau apie alyvuogių aliejus skaitykite čia: Svarbūs klausimai – ūkiški atsakymai. Apie tikrą alyvuogių aliejų.

Italijoje pagamintas produktas.